Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Novinky

 
Modul Angličtina v online přípravě na Metodickém portálu ČSOS
V online přípravě je nově k dispozici modul Angličtina, ve kterém si můžete procvičit slovíčka, která užijete při výjezdu do zahraničí. Kompletní přehled slovíček v tisknutelné formě naleznete zde.

Nová hra v E-shopu ČSOS a možnost osobního odběru
V e-shopu ČSOS lze nově zakoupit Dohledávku s mapovými značkami. Pokud se vám nechce platit za poštovné, lze si zásilky po předchozí domluvě převzít na sekretariátu ČSOS a také v červenci na závodech Czech O-Tour v Jizerských horách.

Závěrečné práce s o-tématikou
Pokud jste v posledních letech zpracovali svou závěrečnou práci s o-tématikou, rádi se na ni podíváme a vaše nápady třeba využijeme v rozvoji orienťáku. Pokud nenajdete svou diplomku na tomto seznamu, určitě nám dejte vědět!

OCAD Skica
Byla vydaná nová aplikace pro stavitele tratí, mapaře nebo hlavní rozhodčí - OCAD Skica, která doplňuje desktopovou verzi OCADu a je speciálně navržená pro mapování, revize nebo další úpravy mapového pokladu v terénu na telefonu nebo tabletu.  Díky své jednoduchosti může přitáhnout i ty, kteří zkouší digitálně mapovat nebo revidovat mapové podklady poprvé. Pro více informací o aplikaci navštivte oficiální stránku, informace v českém jazyce přinesl server O-News.cz.

Dialogy na téma rodiče a talent
Během Olympiády dětí a mládeže se uskuteční i trenérské Dialogy na téma rodiče a talent. Hosty Michala Ježdíka a Zdeňka Haníka bude trenér Ester Ledecké Tomáš Bank a úspěšný házenkář a trenér Michal Barda. Akce se uskuteční hned v pondělí 27. 6. ve 20:00 v Pevnosti poznání. Více informací naleznete zde.

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy a tréninkové tipy.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

Glosa: Branky, body, vteřiny. Proč dětem kazíme sport? - v podcastu Dvě minuty se Václav Dolejší zamýšlí nad ranou specializací dětí v českém sportovním prostředí. "Díky hodinám drilu a tlaku na výkon máme spoustu mistrů světa v kategoriích do 12 let. To se nám třeba ve fotbale nemohou rovnat ani Italové. S dospělými Italy se ale na hřišti nepotkáme."

Film Atletika pro děti - nabízí možnost nahlédnout do tréninku dětí v atletických oddílech a klubech, kde se malí atleti zábavnou a hravou formou učí novým atletickým dovednostem a rozvíjejí pohybové schopnosti. Obsahuje příklady jednotlivých cvičení, her i ucelených pohybových aktivit a nácvik základních atletických disciplín. Je prioritně určen trenérům atletických přípravek, a to začínajícím i zkušeným.

Děkujeme Tereze Janošíkové (SSU) za popsání finského dráhového sprint testu a přejeme rychlé nohy a správné volby na nadcházejícím Mistrovství světa v Dánsku!

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Facebook
Metodika ČSOS
Copyright © 2022 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

 






This email was sent to media@orientacnisporty.cz
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Český svaz orientačních sportů · Zátopkova 100/2 · Praha 169 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp