Metodické listy

březen 2023

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 3/2023

Hlavní novinky

Nové pomůcky v E-shopu ČSOS

Nabídka nabízených metodických pomůcek se rozšířila o aktivity (Ne)překonatelný ISSprOm a Koordinační žebřík. Zakoupit tyto pomůcky můžete v e-shopu nebo na všech závodech Czech O-Tour.

Metodické středy

Čtyřicátý díl Metodické středy s tématem Systém pro přenos mezičasů z lesa (Lukáš König) můžete sledovat živě 29. 3. od 20:00 na oficiálním svazovém YouTube kanálu.

Global Development Webinars

Webináře Komise rozvoje IOF naleznete na webu IOF. Aktuálně se můžete registrovat na webinář Orienteering in schools, který proběhne 20. 4. 2023.

Díky, trenére

Akce Díky, trenére má za cíl podporovat ty, kteří přivádějí ke sportu a zdraví co nejvíce dětí. Za 7 ročníků již ocenila téměř jeden a půl tisíce koučů mládeže. Přihlásit svého oblíbeného trenéra či trenérku do ankety může kdokoli na stránkách akce Díky, trenére, a to až do 30. dubna. Každý kouč pak dostane dopis s poděkováním od těch, kteří jej nominovali. V minulém ročníku mladí sportovci a jejich rodiče vyjádřili díky téměř než 350 trenérům.

Young leaders academy IOF

Komise rozvoje IOF pořádá od 30. června do 7. července během závodů 5 Days Italy akademii pro mladé orientační běžce ve věku 16-25 let, kteří mají zájem rozšiřovat své organizační a trenérské dovednosti. Z každého státu se mohou zúčastnit maximálně 3 osoby, které budou vybrány na základě jejich motivačního videa. Podrobné informace jsou na webu IOF. Rada rozvoje ČSOS nabízí finanční podporu nominovaným zájemcům v případě další spolupráce a zapojení do dění ČSOS - v případě zájmu kontaktujte Alenu Pickovou.

Teorie

Zajímavé odkazy

Pro všechny orienťáky, kteří rádi luští, byl vydán druhý díl O-křížovek, který obsahuje širokou paletu úkolů, hříček a logických hádanek pro malé i velké, pomalé i rychlé. Trenéry, svěřence i pořadatele závodů, kteří můžou křížovky pořídit jako hezké ceny pro vítěze ... více zde

O-křížovky II
 

Český atletický svaz spustil ucelený online sborník her, ve kterém je možné filtrovat hry podle atletických dovedností: běh, hod nebo skok. Vyzkoušejte tyto hry na vašich trénincích mládeže a pomozte rozšířit tuto databázi … více zde

Atletika pro děti
 

Během března budeme vzhledem k přechodu na nový systém zasílat e-mail s výzvou k opětovnému přihlášení k odběru Metodických listů ČSOS. Předem děkujeme za přihlášení a vaši přízeň.

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 17. dubna.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.