Metodické listy

květen 2024

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 5/2024

Hlavní novinky

E-learning IOF Fair Play

Byl spuštěn nový e-learningový kurz Fair Play na platformě IOF. Kurz je pro všechny zdarma a skládá se ze 14 různých lekcí s krátkým kvízem na konci každé lekce.

Metodický seminář rozhodčích a trenérů 2024

O-víkend letos zamíří do Prostějova. Přednášku na semináři trenérů přislíbil náš přední sportovní psycholog (a děkan Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci) Michal Šafář. Na semináři rozhodčích se zase frekventanti dozví například informace ze zákulisí příprav M ČR v knock-out sprintu.

O-News.cz podcast

Jak vznikl záměr pořádat MČR v Ostravě? Proč nebyly na NOB použity reflexy? Jak stavitel řešil závěrečné pasáže tratí, které byly po oba dny podobné? Jak stavitel pracoval s dělícími metodami? A čím zaskočila pořadatele matka příroda? Díl MČR a ČP na (po) Ostravsku moderují jako obvykle David Procházka a Dan Wolf.

Jak v ORISu na Livelox

Návod na zpřístupnění závodu z ORISu v Liveloxu je k přečtení na Metodickém portálu ČSOS.

Teorie

Zajímavé odkazy

Sportovní psycholog Václav Petráš sepsal, jakých chyb se dopouštějí rodiče mladých sportovců, proč jsou tak škodlivé a jak je napravit. V textu najdete i komiks o ukázkově chybujícím tatínkovi či tip na knihu, kde se dozvíte k tématu více.

Jedenáct rodičovských chyb
 

Antidopingový výbor ČR připravil novou aplikaci s názvem Čistý sport, podle níž si můžou sportovci okamžitě ověřit, zda lék neobsahuje zakázanou látku. Aplikace porovnává databáze Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) a nedovolených podpůrných prostředků.

Aplikace Čistý sport
 

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 17. června.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.