Metodické listy

červen 2024

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 6/2024

Hlavní novinky

Rady týdne

Během zimy jsme na facebookovém profilu ČSOS publikovali sérii rad pro trenéry, rodiče i sportovce k tréninku a závodění od psycholožky Venduly Horčičkové. Souhrn příspěvků je umístěn na Metodickém portálu ČSOS.

První pomoc

Kdo je připraven, není překvapen. Zopakujte si jak na první pomoc v orienťáku, kterou sepsali lékaři Kateřina Matějů a Jiří Funda.

Nové dokumenty od legislativní rady ČSOS

Odpovědi na často kladené otázky pohledem našich právníků: jak získat Pracovní volno pro činnost trenéra, Odpovědnost klubu a trenérů nebo Doporučení k tvorbě rozpisů a pokynů (GDPR, fotografování).

Novinky v Obchůdku ČSOS

Nově je v nabídce obrázkové pexeso a pracovní listy Pro-cvič 2022 v tiskové PDF verzi (pro žáky nebo pro dorostence a juniory). Ještě stíháte nakoupit si odměny pro děti na konec školního roku.

Teorie

Zajímavé odkazy

Iniciativa, za kterou stojí psychologové, se snaží kultivovat české sportovní prostředí tak, aby bylo bezpečné pro všechny. Odebírejte jejich newsletter nebo si zažádejte o stipendium a staňte se certifikovaným Safeguarding Officerem ve sportu.

Trénujeme s respektem
 

Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. července do 11. srpna a ve stejný termín proběhne i Olympijský festival Paříž 2024. Akce bude tentokrát u jezera v Mostě a chybět nebude ani orientační běh.

Olympijský festival 2024
 

Děkujeme Vendule Horčičkové (LCE) za spolupráci a zajímavé tipy. Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 19. srpna.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.