Metodické listy

září 2024

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 9/2024

Hlavní novinky

Aktuálně

Nenechá nás klidným, co se děje. Chceme přispět a podpořit oblasti, kde orienťáci působí a přišli o střechu nad hlavou nebo mají kvůli povodni jakékoliv ztráty. Znáte příběhy, kde bychom my ostatní mohli pomoci? Ať už prací, finančně či materiálně? Napište nám. ČSOS připravuje sbírku, sledujete web ČSOS. Bohužel na některých místech Česka bude vyhlášen zákaz vstupu do lesů, jako bylo již vyhlášeno na jižní Moravě.

Plánovaná školení a workshopy

10. 11. Praha: Workshop Nápady do tělárny - pozor, změna terménmu!
22. - 24.11. 2024 Prostějov: Metodický seminář rozhodčích a trenérů  
14. - 15.12. 2024 Praha: Školení T3
14. 12. Zábřeh: Workshop: Technologie pro trenéry
18. - 19. 1. 2025 Dubňany: Školení T3 (při Krátkém dni)

Srovnávací testy mládeže

Proběhly první termíny Srovnávacích testů mládeže 2024. Stále je možnost přihlásit se na některý z dalších termínů:
28. 9. Praha, FTVS
12. 10. Pardubice

Jste připraveni na trénování ve tmě?

Firma Lucifer, která je hrdým partnerem ČSOS, připravila pro kluby ČSOS speciální podzimní klubovou nabídku svých čelovek. Podmínkou je podání objednávky za celý tým nejpozději do 31. října 2024.

Novinky na Metodickém portále ČSOS

Během léta proběhla aktualizace Metodického portálu. Jak se vám líbí?

Staň se trenérem v Austrálii

Pokud chceš strávit 6 slunečných měsíců (ideálně duben až říjen 2025) v Queenslandu, kde můžeš kromě trénování orienťáků poznat nejlepší surfařské pláže a deštný prales, podej přihlášku zde.

Pomůcky pro trenéry v Obchůdku

Pexeso s obrázky. Poznej vrstevnice v 3D. Pracovní listy Pro-cvič (i v elektronické podobě). Koordinační žebřík. Piktogramové kvadromino. A mnoho dalšího. Jsi jako trenér/ka připraven/a na podzimní sezónu (nejen) v klubovnách? Podívej se na aktuální nabídku tréninkových pomůcek v Obchůdku ČSOS

Teorie

Zajímavé odkazy

V České republice se aktuálně povinnost sportovních prohlídek pro děti a dospívající odvíjí od druhu a intenzity sportovní činnosti, kterou mladý sportovec provozuje. Kdy je preventivní vyšetření povinné se dočtete v článku na webu trénujeme s respektem.

Sportovní prohlídky jasně a přehledně
 

Profesionální trenér Josef Andrle a tvůrce podcastu Makej vole! Honza Dvořáček vedou rozhovory nad odbornými tréninkovými tématy - srozumitelně a vtipně, prostě tak, aby tomu rozuměl profík i amatér.

Makej vole! Trénink
 

Děkujeme Tomáši Matrasovi (CHT) za poskytnutí databáze pro úlohu Superpočtář. Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 21. října.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.